Adószám: 18333006-1-02; számlaszám: 10918001-00000084-82420002

Kötéltechnikai mentés

Kötéltechnikai mentés. Mikor jön szóba ez a fogalom? Leginkább az elérhetetlen magas illetve mély helyeken találkozhatunk vele.

Tiroli kötélhíd

Csoportunkban ipari alpinisták, hobbi alpinisták kötéltechnikai mentők, tapasztalt sziklamászók vannak. Nem véletlen hiszen, a kárhely gyakran nehezen megközelíthető, így alternatív utakat kell találnunk, a sérültekhez, mind a megközelítésükhöz mind a kimentésükhöz. Lehet ez akár egy tiroli híd, vagy épp csak egy beereszkedés a sérült mellé.

Az egészségügyi személyzet kiválóan boldogul a kötélen, így akár orvosainkat, mentőtisztjeinket, mentőápolóinkat, ápolóinkat be tudjuk juttatni, nehezen megközelíthető helyekre. Legyen ez akár egy több méter mély akna, vagy egy nehezen megközelíthető sziklaperem, vagy egy magas épület, fémszerkezet. A sürgősségi ellátást követően, a sérült vagy beteg ember, gyorsan kimenthető.

Tiroli kötélhíd az MMCS gyakorlatán

Csoportunk rendszeres kötéltechnikai gyakorlatokat tart, hogy tudásunk a képességekhez mért lehető legjobb szinten legyen. Természetesen, a biztonságot, szem előtt tartva. Fontos azonban tudnunk, hogy a mentés e fajtájának, nagyon magas kockázata van, ránk nézve, így az eszközök, és a felszerelések fejlesztése cseréje, létfontosságú. Hiszen szó szerint az életünk függ tőlük.

Kötéltechnika eszközei

Mentőeszközök
Egyéni felszerelések
Tehermozgató eszközök
Biztosító eszközök

Képek

Szikla
Épület
VISSZA